دیوار بتنی پیش ساخته یکی از پرکاربردترین انواع دیوار پیش ساخته و از جدیدترین مصالح ساختمانی است که از آن به عنوان دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان میتوان استفاده کرد و به دلیل ویژگیهایی نظیر طول عمر بالا و تنوع طراحی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. همچنین بیشترین کاربرد این نوع دیوار در ایجاد دیوار حیاط و باغ و پارتیشنبندی است که البته باید گفت که کاربرد این محصول فقط به موارد اشاره شده خلاصه نمیشود.
قبل از معرفی کامل دیوار پیش ساخته بتنی توضیحاتی مختصر درباره دیوار پیش ساخته، قیمت و انواع آن میپردازیم سپس در ادامه دیوار پیش ساخته بتنی را به صورت مفصل شرح میدهیم. با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعه:
2.1. دیوار بتنی پیش ساخته چیست؟ و چگونه تولید میشود؟
2.2. دیوارهای بتنی آماده چه کاربردی دارند؟
2.3. قیمت دیوار پیش ساخته بتنی تابش بتن- فرم درخواست قیمت
2.4. انواع دیوار پیش ساخته بتنی
2.5. مزایای استفاده از دیوار پیش ساخته بتنی
2.6. مصالح تشکیل دهنده دیوار پیش ساخته بتنی
2.7. روش اتصال دیوارهای پیش ساخته بتنی
1. آیا خانههای ساخته شده با دیوارهای پیش ساخته امن هستند؟
2. نصب تاسیسات بر روی دیوارهای پیش ساخته چگونه است؟
3. دیوار پیش ساخته بتنی دارای چه ویژگیهایی است؟
4. در طراحی چه ساختمانهایی میتوانیم از دیوار پیش ساخته بتنی استفاده کنیم؟
5. اجزای استفاده شده در ساخت دیوارهای پیش ساخته بتنی چه چیز هایی هستند؟
6. چه عواملی بر قیمت دیوار بتن پیش ساخته تاثیر می گذارند؟
7. ابعاد و ضخامت دیوارهای پیش ساخته بتنی چقدر است؟
فرم درخواست قیمت دیوار پیش ساخته بتنی
دیوار پیش ساخته (دیوار محوطه) چیست؟
دیوار پیش ساخته (پانل پیش ساخته) یکی از انواع قطعات پیش ساخته و عناصر بسیار مهم سازههای مدرن است که نقش بسیار پررنگی در کاهش هزینهها و افزایش سرعت فرآیند ساخت و ساز ایفا میکند. دیوارهای از پیش تولید شده مانند دیوار پیش ساخته سبک (دیوار پیش ساخته بتنی سبک) در کارخانه تولید و پس از حاضرشدن، به راحتی به محل نصب منتقل میشوند.
قیمت دیوار پیش ساخته و اجرای آن
هر یک از انواع دیوارهای پیش ساخته با توجه به نوع دیوار و ابعاد آن قیمتهای متفاوتی دارند که با توجه نیازهای مشتری این قیمتها متفاوت و متنوع است به همین جهت نمیتوان قیمت مشخصی برای آنها تعیین نمود و قیمت این نوع دیوارها با توجه به اینکه برای ساخت آنها از چه متریال و مصالحی استفاده شده است، متغیر خواهد بود.
مهمترین نکاتی که در مورد قیمت دیوار پیش ساخته باید در نظر داشته باشید:
1. مواد اولیه به کار رفته که اصلی ترین عامل افزایش قیمت دیوار پیش ساخته بتنی است.
2. قیمت دیوار پیش ساخته بتنی بر حسب متر مربع نرخ گذاری میشود.
3. نوع اجرا:مثلاً استفاده از دیوارهای پیش ساخته برای مکانهای پر تردد و بخش های عمومی، باید از نظر ظاهر نیز زیبا باشد از این رو ظاهر محصول و فرآیند شکل دهی آن هزینه ساز بوده و بر قیمت تاثیر دارد.
4. استحکام دیوارهای پیش ساخته بتنی
5. تیپ سیمان و طرح اجرا
6. مرغوبیت میلگرد
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت دیوار پیش ساخته میتوانید از طریق راههای ارتباطی که برای شما در سایت درج شده است با ما در تماس بوده و از کارشناسان فروش ما در این زمینه مشاوره رایگان دریافت.
هزینه اجرای دیوار پیش ساخته با توجه به حجم و متراژ کار و همچنین نوع دیوارهای پیش ساخته مورد استفاده محاسبه میشود.برای نصب دیوار پیش ساخته با استفاده از استادکاران ماهر میتوانید با شرکت تابش بتن تماس بگیرید و با کارشناسان شرکت مشاوره کنید.
مزایا:
- سرعت بخشیدن به ساخت و ساز نسبت به استفاده از روشهای سنتی تا 5 برابر بیشتر
- سازگاری با محیط زیست با حداقل پسماند و دور ریز
- انتقال آسان به محل مورد نظر
- تاثیرپذیری کم در برابر شرایط مختلف آب و هوایی
- قابلیت تعویض قطعات
- بکارگیری ماشین آلات در ساخت این دیوارها که از نیاز به نیروی انسانی را به حداقل میرساند
- مقاومت در برابر آتش
- ایمنی بالا
- استحکام بالا
- مستقل از تحریمهای سیاسی و واردات
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- حذف مصالح بنایی مانند گچ و خاک
- مقاوم در برابر نفوذ حشراتی مانند موریانه
معایب:
1. افزایش هزینههای حمل و نقل: وزن سنگین بعضی دیوارها به دلیل مواد بکار رفته در آنها باعث میشود که برای حمل آنها از جرثقیل کمک بگیریم. همین عامل منجر به افزایش هزینههای حمل و نقل میشود.
2. نیاز به جرثقیلهای سنگین و دقت بالای نیروهای اجرایی :در زمان قرارگیری دیوارهای پیش ساخته، ممکن است این پنلها به قدری بزرگی باشند که نیروی کار از پس جابجایی آن بر نیاید؛ به همین علت باید از جرثقیل استفاده کرد تا با دقت بتوان پنل را در جای درستش قرار داد.
3. وجود محدودیت ارتفاع و عرض در مسیر جاده
نصب دیوار:
این نوع دیوارها در کارخانه تولید میشوند و جهت نصب و مونتاژ به محل مورد نظر منتقل میشوند همچنین با توجه به مصالح بکار رفته در آنها، در اندازه و نوع های گوناگون تولید میشوند.
دیوار “پنل” پیش ساخته باز: چارچوب دیواری مونتاژ شده که با عناصر دیگری مانند عایق و روکش “رنگ” ترکیب و در مکان پروژه نصب میشوند.
دیوار پیش ساخته در چه جاهایی کاربرد دارد؟
- ساخت دیوارهای سوله و ساختمان
- ساخت اتاق سرور (مرکز کنترل و مدیریت شبکه)
- در پارتیشن بندی محیط کارگاهی
- کارخانجات و سوله ها
- ساخت حوضچههای آب
انواع دیوار پیش ساخته:
شرایط فرهنگی محیط، نوع کاربری ساختمان و شرایط اقلیمی منطقه، از پارامترهای اساسی انتخاب نوع دیوار پیش ساخته محسوب میشوند. مثلا دیواری که برای یک پارکینگ طبقاتی مورد استفاده قرار میگیرد، با دیوار استفاده شده در برجهای مسکونی، خانههای ویلایی یک طبقه یا ساختمانهای تجاری فرق دارد.
دیوار پیش ساخته کناف:
قبل از اینکه دیوار پیش ساخته کناف را معرفی کنیم، کناف را تعریف میکنیم. کناف نوعی صفحه روکش دار گچی است. سقف و دیوارهای جداکننده کناف، سازه هایی فلزی از جنس گالوانیزه هستند که صفحات روکش دار گچی و سیمانی بر روی آنها پیچ و اجرای این دیوارهای به دو روش سیستم سازه ای و بدون سازه انجام میشود.
موارد استفاده دیوار پیش ساخته کناف: تفکیک فضای داخلی، مناسب جهت استفاده در ساختمانهای شلوغ و پرتردد
مزیتها: عایق حرارتی و صوتی، نصب آسان، امکان تعمیر آن، سرعت در اجرا، و مقرون به صرفه بودن، اجرا در سطوح بالا با کمترین میزان مواد مصرفی.
دیوار پیش ساخته گچی:
دیوارهای گچی انواع مختلفی داشته که میتوان به نمونههای توپر، سوراخ دار، ضد آب و مسلح اشاره کرد. این نوع دیوارها بلوکهای گچی مستطیل شکلی هستند که از مخلوط آب و گچ و پرکننده هایی مانند فیلرها، سنگ دانهها، الیاف و سایر افزودنیهای غیر زیان آور و غیر حساسیت زا ساخته می شوند. گچ به کاررفته در ساخت این دیوارها، از گچ معمولی ریزتر است. این نوع بلوکهای دارای سطحی کاملا صاف و موازی و دارای فاق و زبانه هستند به نحوی که در هنگام نصب در هم قرار میگیرند.
موارد استفاده دیوار گچی پیش ساخته: بهعنوان دیوار غیرباربر و برای جداسازی فضاها، سرویسهای بهداشتی، آشپزخانهها، دیوارهای خارجی و مکانهایی که احتمال رطوبت در آنها بسیار بالاست
مزیتها: عایق بسیار خوبی در برابر رطوبت و صدا
دیوار پیش ساخته چوبی:
دیوارهای پیش ساخته چوبی دارای وزن بسیار کمی بوده و عمدتا از آنها به عنوان یک عنصر تکمیل کننده در داخل و خارج ساختمان و دکوراسیون داخلی استفاده می شود.
موارد استفاده پیش ساخته چوبی: ساخت کلبه و ساختمان های چوبی
دیوار پیش ساخته یونولیتی:
این نوع از دیوارهای پیش ساخته که به تری دی پانل هم معروف هستند و از دو لایه شبکه مش فلزی و یک لایه فوم پلی استایرن به عنوان لایه میانی تشکیل شده اند .استفاده از یونولیت به این پنل ها خاصیت ضد آب میبخشد که همین امر از رشد هر گونه قارچ در آن جلوگیری به عمل میآورد.
مزیتها: مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت، جلوگیری از رشد قارچ و میکروب، سبک و انعطاف پذیر بودن
دیوار پیش ساخته ساندویچ پانلی:
این نوع دیوارهای پیش ساخته، دیوارهایی هستند که با استفاده از مصالحی به نام ساندویچ پانل ساخته میشوند. ساندویچ پانل یکی از مصالح نوین است که به دلیل داشتن کیفیت و ویژگیهای منحصر به فرد امروزه در صنعت ساختمان سازی مورد توجه معماران و مهندسان قرار گرفته است. دیوار ساندویچ پانلی، دو لایه ورق و یک هسته عایق دارد. پنلها جایگزینی مناسب برای دیوارهای آجری می باشند مزیتها: یکی از دلایل مهمی که از آنها استفاده میشود، عایق بودن این محصول میباشد.
دیوار بتنی پیش ساخته چیست؟ و چگونه تولید میشود؟
دیوار بتنی به عنوان قاب عایق بندی شده دائمی (ICF) نیز شناخته میشود که بر اساس اجزای بلوک سبک توخالی تولید شده و این سیستم باعث ایجاد قالب برای بتن ریزی میشود.موادی که در ساخت این پنلها بکار رفته است همانند دیوارهای بتنی معمولی یا مسلح یعنی موادی مانند سیمان، سنگدانه، آب، افزودنی و میلگرد است. از دیوارهای بتنی پیش ساخته در ساخت پادگانها، کارخانجات، منازل و ویلاها و دیوارهای حیاط ساختمان بهره میبرند. معمولا مراحل تولید دیوارهای پیش ساخته بتنی به نحوی است که ابتدا بتن مخصوص آماده شده و سپس به درون قالبهای مخصوص ریختهگری انتقال داده میشود و در ادامه برای تکمیل فرایند تولید به یک محیط کنترل شده انتقال یافته و در معرض پخت قرار میگیرند.
دیوارهای بتنی آماده چه کاربردی دارند؟
دیوارهای بتنی فقط مختص ساختمانسازی نیستند یعنی هر زمان که نیاز باشد یک محوطه یا حتی ساختمان در کمترین زمان احداث شود، دیوارهای بتنی در اولویت قرار میگیرند.
به طور کلی از بتنهای پیش ساخته برای موارد زیر استفاده میشود:
- ساخت ساختمانهای مسکونی، اداری، ویلایی، سوله، سردخانه، اتاقکهای موقت
- مناسب برای پارتیشن بندی
- مناسب برای نماسازی ساختمان
- ایجاد دیوار در سطوح شیبدار
- طراحی دیوار حیاط
- جداسازی اتاقها
انواع دیوار پیش ساخته بتنی:
1. دیوار پیش ساخته توپر (طرح دار)
تولید و طراحی دیوار بتنی توپر با توجه به نیاز مشتری و به ویژگیهای معماری مناطق مختلف برای محوطه سازی، انجام میشود. موارد استفاده از دیوار پیش ساخته توپر: دانشگاهها، پادگان ها، کارخانجات صنعتی، شرکتهای تاسیسات آب، گاز، نفت و برق و … میباشند.
2. دیوار پیش ساخته خود ایستا
این نوع دیوار نیازی به ستون و فونداسیون ندارد و در پروژههایی که محدودیت زمانی وجود دارد از آن استفاده میشود. موارد استفاده از دیوار خود ایستا:
وسط اتوبانها و بزرگراهها (نیوجرسی) که ارتفاع کمتری نسبت به دیگر انواع دیوارها دارند.
3. دیوار پیش ساخته نردهای
از این دیوار برای حصار کشی مکان مختلف استفاده میشود.
4. دیوار پردهای یا روکش دار
یکی از پرکاربردترین انواع دیوار بتنی، دیوار پردهای یا روکش دار است که در دسته دیوارهای غیرباربر قرار میگیرند. موارد استفاده از این دیوار برای محصور کردن فضا و ایجاد محیطی ایمن بدون مزاحمتهای باد است.
از ویژگیهای این دیوار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان برچیدن و برداشتن دیوار
- تولید در اشکال متنوع و انتخاب طرح و مدل دلخواه برای مصارف مختلف
مزایای استفاده از دیوار پیش ساخته بتنی:
1. مقاومت بالای دیوارهای بتنی پیش ساخته در برار دما و حرارت بالا به طوری که در صورت قرار گرفتن در مجاورت دمای بالا احتمال آسیب دیوار در حد صفر است.
2. متریال اولیه برای ساخت این نوع دیوارهای آماده، بتن است. بتن جزو آن دسته از مواردی است که در برابر آتش مقاومت خوبی داشته و شعلههای آتش قابلیت نفوذ به بافت آن را ندارند.
3. عملکرد عالی این دیوار جهت پیشگیری از انتشار سر و صدا.
4. دوام و طول عمر بالا که این مورد به کیفیت عناصر و نحوه اتصال بستگی دارد.
5. با توجه به دوام بالای این دیوارها، فرایند تخریب و فرسودگی در آنها بسیار کند بوده و یک دیوار پیش ساخته بتنی، میتواند سالیان سال به همان شکل و ظرافت اولیه باقی بماند.
6. فرایند نگهداری از دیوارهای بتنی نیز بسیار راحت است. حتی میتوان گفت که این سازهها اساسا نیاز به تعمیر و نگهداری ندارند.
7. کاهش هزینهها برای اجرای نما به میزان قابل توجه به دلیل دو طرف نما بودن این نوه دیوارها.
8. نصب راحت و آسان.
9. قابلیت استفاده در سطوح شیب دار یا هموار.
10. از ویژگیهای خاص و منحصر به فرد دیوارهای بتنی در است که مصرفکنندگان میتوانند ابعاد و طرح مورد نظر خود را به صورت سفارشی خریداری کنند.
مصالح تشکیل دهنده دیوار پیش ساخته بتنی
مصالح استفاده شده در دیوار محوطه یکی دیگر از عوامل موثر در کیفیت و مقاومت دیوارهای بتنی میباشد. از این جهت استفاده از مصالح با کیفیت و مرغوب حائز اهمیت بوده میباشد. سیمان، سنگدانه، آب، میلگرد از مصالح اصلی تشکیل دهنده دیوار محوطه میباشد. همچنین برای سهولت در پر کردن قالبها از مواد افزودنی استفاده می شود. با استفاده از مواد فوق روان کننده میتوان به سطح صاف و صیقلی دست پیدا کرد
دیوار پیش ساخته بتنی را از کجا بخریم؟
چنانچه برای ساخت دیوارکشی محوطهها، پارتیشنبندی و … به این قطعات نیاز دارید، جهت استعلام قیمت دیوار پیش ساخته بتنی و سفارش آنها در غرب کشور و ارسال به تمامی نقاط کشور با شرکت تابش بتن تماس بگیرید. مهمترین نکتهای که هنگام خرید دیوار پیش ساخته بتنی باید به آن توجه و اشراف داشته باشید؛ یک متخصص است. در ابتدا باید یک متخصص فضای شما را بررسی و نیاز به یک دیوار احساس شود. همچنین لازم به ذکز است دیوارهای نیوجرسی امروزه به یکی از پر فروش ترین و پر کابردترین مشتقات دیوارهای بتنی پیش ساخته تبدیل شده است. دریافت قیمت نیوجرسی و اطلاعات بیشتر در تابش بتن
شرکت تولید کننده دیوار پیش ساخته بتنی-تابش بتن:
شرکت تابش بتن به عنوان بزرگترین تولید کننده قطعات سنگین بتنی در غرب کشور، توانایی تولید انواع دیوار پیش ساخته بتنی (دیوار بتنی پیش ساخته) و دیوار محوطه را دارا میباشد.
این نوع دیوارها یکی دیگر از انواع قطعات بتنی هستند که از ستون، قطعات فونداسیون و پانل دیوار تشکیل شدهاند. میتوان از این دیوارها به عنوان جداکننده بین زمینها و در دیوار کشی محوطه ها استفاده کرد.
کل سیستم تولید دیوار بتنی پیش ساخته در این شرکت با بهرهمندی از خط تولید بتن آماده استاندارد که در محل کارخانه مستقر است، امکان استفاده از بتن با کیفیت را به وجود آورده است.
همچنین سیستم خط تولید به تجهیزات عمل آوری با بخار مجهز شده است که سرعت تولید را افزایش داده است. این امر باعث کاهش زمان تحویل قطعات بتنی و افزایش سرعت پیشرفت پروژهها میگردد. بخش کنترل کیفیت شرکت تابش بتن با نظارت کامل بر فرآیند تولید و نمونه گیری در تمامی مراحل سعی بر آن دارد تا محصول تولید شده با بالاترین کیفیت ممکن تولید و به مشتریان عرضه شود.امکان تولید سفارشی انواع دیوار پیش ساخته بتنی و توانایی تولید انواع این دیوار در اندازههای مختلف همراه با طرحهای متنوع در واحد تولید دیوار محوطه بتنی شرکت تابش بتن باعث شده تا محصولات تولید شده بر اساس و مطابق خواست مشتریان انجام شود. این تنوع در انتخاب و کیفیت بالای دیوارهای پیش ساخته تولیدی باعث شده است که این شرکت در ردیف واحدهای تولیدی معتبر و پیشرو در کشور قرار گیرد. دیوارهای پیش ساخته بتنی تابش بتن علاوه بر سهولت و سرعت نصب بالا از تنوع و کیفیت بسیار بالایی نیز برخورد هستند.
مزایای دیوار پیش ساخته بتنی تابش بتن:
- سهولت و سرعت نصب بالا
- تولید سفارشی انواع دیوار پیش ساخته بتنی
- تنوع و کیفیت بسیار بالایی
- کیفیت و مرغوبیت مصالح:
این موضوع در کنار خط تولید استاندارد بتن، یکی دیگر از دلایل مرغوبیت دیوارهای بتنی شرکت تابش بتن میباشد. - قابلیت جابجایی دیوار پیش ساخته بتنی:
علاوه بر سرعت بالای نصب دیوارهای بتنی به آسانی میتوان آنها را جابجا کرد. حتی میتوان به صورت کامل آنها را برای نصب به محل دیگری منتقل کرد. همچنین میتوان ابعاد دیوار کشی را به راحتی تغییر داد. - تضمین کیفیت با خط تولید استاندارد بتن :
بتن استفاده شده یکی از عوامل مهم و تعیین کننده در کیفیت و مقاومت دیوار پیش ساخته و دیوار محوطه است. خط تولید استاندارد بتن در کنار کنترل کیفیت در تمام مراحل تولید میتواند کیفیت محصولات را تضمین کند. - نمای زیبا و متنوع بدون نیاز به رنگ آمیزی خارجی :
به دلیل وجود طرحها و نماهای متنوع و زیبا دیگر نیاز به صرف هزینه اضافی و وقت برای نماسازی و رنگ آمیزی دیوارهای محوطه نیست. این امر زمان اجرا و هزینههای پروژه را کاهش میدهد. - کاهش هزینهها با دیوار بتنی پیش ساخته:
استفاده از دیوار محوطه بتنی هزینههای تامین کارگر و خرید مصالح را کاهش میدهد. حتی دیگر نیازی به تامین محلی برای دپو کردن مصالح نیست. - قابلیت نصب در شرایط نامساعد اقلیمی:
استفاده از دیوار محوطه به خصوص در شرایط بد اقلیمی که امکان بتنریزی در محل پروژه وجود ندارد باعث سهولت کار و افزایش کیفیت میشود. به خصوص در مناطق خیلی گرم یا مناطق سردسیر به دلیل شرایط نامساعد برای بتنریزی استفاده از قطعات بتنی بسیار مناسب است. - تنوع در ارتفاع دیوارهای بتنی با توجه به سفارش شما:
ارتفاع دیوارهای پیش ساخته بتنی با توجه به نیاز و خواسته شما از 120 تا 360 سانتی متر و حتی بیشتر قابل تغییر است. - امکان حک کردن آرم روی دیوار محوطه:
علاوه بر سفارشی سازی طرح دیوار، امکان حک کردن آرم یا لوگو بر روی دیوارها میسر میباشد که این امر میتواند در جهت اهداف برندسازی مجموعهی شما باشد. - اکسپوز بودن هر دو سطح پانل دیوار پیش ساخته بتنی:
این امکان وجود دارد که هر دو سطح (طرف) دیوار محوطه دارای طرح بوده یا به اصطلاح اکسپوز یا نمایان باشد. این امر باعث افزایش زیبایی ظاهری در خارج و داخل محوطه میشود. - کاهش ضخامت دیوار محوطه و کاهش ۵۰ درصدی تصرف زمین:
دیوار بتنی پیش ساخته و دیوار محوطه در عین حال که از مقاومت بالایی برخوردار هستند، ضخامت کمتری نسبت به سایر دیوارها دارند، به همین دلیل محوطه کشی با استفاده از دیوارهای محوطه پیش ساخته باعث میشود مساحت کمتری از زمین شما توسط دیوارهای محوطه تصرف شود. - نیاز کم به نگهداری و تعمیر:
دیوار پیش ساخته بتنی و دیوار محوطه با توجه به ساختار و نحوه ساخت آنها نیاز کمی به نگهداری و تعمیر دارند. تعمیر آنها بسیار آسان است و میتوان به راحتی بخش آسیب دیده را اصلاح یا به راحتی تعویض کرد.
سوالات متداول:
1. اجزای استفاده شده در ساخت دیوارهای پیش ساخته بتنی چه چیزهایی هستند؟ سیمان، سنگدانه، آب، میلگرد
2. چه عواملی بر قیمت دیوار بتن پیش ساخته تاثیر می گذارند؟ ضخامت، اندازه، کاربرد و نوع دیوار پیشساخته، هزینه حمل و نقل، مواد مصرفی برای نصب و کارگران حرفهای
3. ابعاد و ضخامت دیوارهای پیش ساخته بتنی چقدر است؟
دیوارهای پیش ساخته از نظر ضخامت، سایز و ابعاد نیز تنوع خوبی دارند و شما میتوانید آنها را با ضخامت مختلف در بازار بیابید. این دیوارها متناسب با طرح و مدل خود ضخامت مختلفی دارند. شما میتوانید دیوار پیش ساخته بتنی مورد نظر خود را به شرکت تابش بتن سفارش دهید.طول دیوارهای پیش ساخته نیز متغیر بوده و اغلب مطابق با درخواست مشتری تولید میشود. اما به طور رایج حدود ۴ متر طول دارند. همچنین عرض آنها نیز ابعاد ثابتی ندارد و علاوه بر ابعاد درخواست مشتری، در ارتفاع ۱.۲۰, ۲۴۰ متر نیز به صورت آماده در دسترس قرار دارند.