بتن پیش ساخته

مزایا و معایب بتن پیش ساخته

قطعات پیش ساخته بتنی یکی از محصولات ساختمانی هستند که در یک قالب قابل استفاده مجدد بتن تزریق شده و سپس در یک محیط کنترل شده (کارخانه) عمل آوری می‌شود. سپس محصول تولید شده به محل پروژه منتقل شده و نصب می گردد. اجزای مختلف یک سازه مانند دیوار بتنی و کف بتنی و… را می‌توان با استفاده از بتن پیش‌ساخته تولید کرد.

مزایای استفاده از قطعات پیش ساخته بتنی


بتن پیش ساخته دارای مزایای بسیاری می باشد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. صرفه جویی در زمان ساخت و ساز: استفاده از بتن پیش‌ساخته باعث صرفه‌جویی در وقت می‌شود و خطر تأخیر پروژه نیز کمتر می‌شود. تولید بتن پیش ساخته می تواند همزمان با سایر کارهای پروژه مانند خاک برداری، نقشه برداری و موارد دیگر انجام شود و در نتیجه موجب صرفه جویی در وقت می شود.
  2. تضمین کیفیت: عوامل اصلی تنظیم کننده کیفیت قطعات بتنی نظیر عمل آوری، دما، طرح اختلاط ، قالب بندی و غیره را می توان در بتن پیش ساخته مانیتور و کنترل کرد. بنابراین بهبود کیفیت قطعات ساخته شده را به همراه دارد.
  3. استفاده از بتن پیش تنیده: با استفاده از قطعات پیش ساخته‌ی پیش تنیده می توان از مصالح با استحکام بالا و ظرفیت تحمل بار بالا استفاده کرد. به همین دلیل منجر به افزایش فضای آزاد و کاهش اندازه سطح مقطع اجزای سازه می‌شود.
  4. مقرون به صرفه: فرآیند ساخت و ساز، ساده شده و باعث کاهش زمان ، افزایش بهره‌وری، کیفیت و ایمنی شده و در نتیجه هزینه‌ها کاهش می یابد. 
  5. دوام : سازه بتنی پیش ساخته دارای عمر طولانی تر و حداقل عملیات نگهداری و تعمیر می باشد. بتن پیش ساخته با چگالی بالا در برابر اسیدها ، خوردگی و ضربه دوام بیشتری دارد. همچنین کاهش حفره های موجود در سطح باعث کاهش تجمع گرد و غبار بر روی آن می‌شود.
  6. زیبایی ظاهری: از آنجا که سازه‌ها در محیط کنترل شده کارخانه تولید می شوند به همین دلیل طیف گسترده‌ای از اشکال و اندازه‌ها در دسترس بوده و قطعات می‌توانند از ترکیب چندین رنگ و طرح تولید شوند. بنابراین زیبایی ظاهری محصولات افزایش می‌یابد. 
  7. بستر کاری امن: برای ساخت بتن های پیش ساخته نیازی به ذخیره مصالح در محل پروژه نیست. این امر باعث می‌شود که دیگر نیاز به تامین محل‌هایی برای نگهداری قالب‌ها، پایه‌ها و شمع‌ها و ضایعات نباشد. به طبع آن تعداد کارگران کاهش پیدا می‌کند و یک بستر کاری ایمن در محل پروژه فراهم می‌شود.

معایب قطعات پیش ساخته بتنی

قطعات پیش ساخته بتنی دارای معایبی نیز هستند که در ذیل مورد بحث قرار گرفته است.

  1. سرمایه گذاری اولیه بالا: برای راه‌اندازی کارخانه تولید قطعات بتنی پیش ساخته، ماشین‌های سنگین و پیشرفته لازم است که به یک سرمایه گذاری اولیه بالا نیاز دارد. برای اطمینان از سود کافی، باید مقیاس بزرگی از پروژه‌های ساختمانی پیش ساخته در دسترس باشد.
  2. مسئله حمل و نقل: محل پروژه می تواند در مکانی دور از کارخانه تولید قطعات باشد. در این حالت، اجزای قطعات پیش ساخته باید با استفاده از تریلر به محل پروژه منتقل شوند. در بسیاری از موارد هزینه حمل و نقل با کاهش هزینه‌های استفاده از قطعات پیش ساخته جبران می شود.
  3. مشکلات حمل و نقل: جابجایی قطعات پیش ساخته باید با مراقبت و احتیاط لازم انجام شود. معمولاً اجزای قطعات پیش ساخته سنگین و بزرگ هستند به همین دلیل معمولاً از جرثقیل‌ها استفاده می‌شود. به همین دلیل کار حمل و نقل بدون آسیب به قطعات دشوار می‌شود.
  4. دشوار بودن اصلاحات: در صورت وجود مشکل در قطعات بتنی اصلاح ساختار آن‌ها دشوار است. اگر بخشی از ساختار یک دیوار برای اصلاح از بین برود، بر پایداری و مقاومت کلی سازه تأثیر خواهد گذاشت.
  5. حساسیت اتصالات: نصب اجزای قطعات پیش ساخته بتنی یکی از نکات کلیدی و مهم برای اطمینان از ساختار مقاوم آن‌هاست. اتصالات میان اجزای ساختاری سازه باید با حساسیت و دقت بالا انجام شود. اتصالات معیوب ممکن است منجر به نشت آب و اشکال در عایق صدا شود.

 

1/5 - (1 امتیاز)

3 دیدگاه دربارهٔ «مزایا و معایب بتن پیش ساخته»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×

 

سلام!

جهت دریافت قیمت محصولات پیام خود را ارسال کنید

× پیام در واتس آپ
خروج از نسخه موبایل